Alles over loog en het maken van Browns gas

 

Waarom gebruikt de Aqua2heal loog:

Water is diëlektrisch, wat een wetenschappelijke manier is om te zeggen "geleidt geen elektriciteit". Maar om elektrolyse (de wetenschappelijke manier om te zeggen 'water splitsen in waterstof en zuurstof met behulp van elektriciteit') 'werkt', moet de elektriciteit van de ene elektrode naar de andere gaan.
Dus om elektriciteit te geleiden MOET het water een 'onzuiverheid' bevatten. De elektriciteit reist vervolgens door het water met behulp van de onzuiverheid.

Feit:

  • Natriumhydroxide (loog) reageert met aluminium en water om waterstofgas vrij te maken. Het aluminium haalt het zuurstofatoom uit natriumhydroxide, dat op zijn beurt het zuurstofatoom uit het water haalt en de twee waterstofatomen vrijgeeft. De reactie produceert zo waterstofgas, zuurstof en EwX

  • Doormiddel condens kan er een kleine hoeveelheid loog worden vasthouden aan het watervocht dat in de eerste RVS fles achterblijf. De twee volgende flessen zijn extra filters, er komt dan ook nooit loog mee in de neusbril, de geproduceerde browns gas is PUUR en VEILIG.
  • Waterstof is veertien keer lichter dan lucht.

  • Waterstof is eerst en vooral niet giftig en vormt dus geen gevaar bij inademing. Het is echter ook kleurloos, geurloos en smaakloos wat maakt dat het niet opgemerkt kan worden door een persoon.
  • De dichtheid bedraagt slechts 0,08988 gram/liter (ter vergelijking: dichtheid water: 1000 gram/liter), en toch heeft het de hoogste energie inhoud per gewichtsverhouding.
  • Natriumhydroxide wordt in veel industrieën gebruikt: bij de vervaardiging van pulp en papier, textiel, drinkwater, zeep en wasmiddelen, en als drainage reiniger. 

 

Belangrijk:

  • Let wel, loog oftewel natriumhydroxide onverdund, blijft een bijtend middel, voorzorg altijd in acht nemen!
  • Geen contact met de huid, kleding of ogen
  • De standaard maatregel voor eerste hulp bij het morsen van 'loog' op de huid is, spoelen met grote hoeveelheden water.

Doe niets in de Aqua2heal behalve pure loog en zuiver water.


Sommige mensen stellen voor om katalysatoren te gebruiken zoals:

1. KOH (EXTREEM BIJTEND) waar de Aqua2heal-componenten niet voor zijn ontworpen en die chemische brandwonden veroorzaken.

2. Natriumbicarbonaat (zuiveringszout), dat enorm slib en gifgas (koolmonoxide) maakt

3. Natriumchloride (tafelzout) maakt groene smurrie en giftig gas (chloor).

4. Enz. Het punt is dat de heer Wiseman van de Aquacure en Osmio, tientallen jaren onderzoek heeft gedaan, duizenden machines heeft gefabriceerd en deze wereldwijd in gebruik heeft, daarvan weten wij dat het praktisch en veilig is.

 

Hoe lang kan het loog in de machine blijven als ik deze niet gebruik?

 

Wanneer u langer met vakantie gaat of een periode de machine niet gebruikt is, betreft opslag van het loog in de Aqua2heal. Het loog kan maanden worden bewaard in de tank. Soms kan er een probleem komen door te lang stilstaan, het water verdampt en de loogkristallen blijven achter, de de kleine openingen in de machine kunnen dan verstoppen. 

Of de kleine opening in de RVS fles dichtslibben door roest. Wanneer ze dan de Aqua2heal weer opstarten en er een verstopping is, komt er geen gas uit de slangetjes of bubbelen de flessen niet. 

 

Dan is het noodzaak de machine te legen, met heet water de tank meerdere keren te spoelen zodat de loogkristallen opgelost zijn. Daarna moet u het systeem nalopen zoals het gas uit de machine komt. U begint bij de RVS fles en schroeft de fles eronder vandaan. afb 1: Prikt met een naaldje de gasuitgang en schroeft de ventiel eruit en prik hier ook voorzichtig door, je kunt er niet helemaal doorheen maar als er roest zit dan komt er ruimte. afb 2: Dit is de onderkant van de dop van het RVS flesje, deze zit vast aan de machine. Waar de rode pijl is, is de gasuitgang naar de plastic flessen. Deze ook met een naaldje even doorprikken of 'rommelen'  

Mocht er een verstopping zijn, deze oplossing werkt altijd! 

 

 

Hoe gooi ik de loog weg?

 

“Ik heb online gekeken en er kwamen talloze reacties. De een zei dat je het niet in de afvoer moest gieten, een ander zei dat je het een dag buiten moest laten staan ​​zodat de 'nafta' eraf kon blazen en het dan in de afvoer kon gieten.

Oh er is zoveel mis-informatie over loog.  

Ten eerste is het waar zeep duizenden jaren van gemaakt is, mensen brengen het aan op hun huid. De meeste zeep wordt nog steeds zo gemaakt. Ten tweede er ontstaat geen 'nafta' of andere gassen!

Ten derde is het natuurlijk en door de natuur gemaakt, elke keer als er een bosbrand en regen is (het wordt gemaakt door het logen van verbrand houdt met water), dus het is milieuvriendelijk.

 

Dat is zoveel mis-informatie over NaOH- loog is, zelfs op WikiPedia (waar ze een foto laten zien van KOH-brandwonden). Ik erger me eigenlijk een beetje aan zo'n flagrante miss-informatiecampagne.

Mensen kunnen letterlijk hun handen wassen in de loogoplossing die ik aanraad (20 gram in de machine). Het prikt als je het in slijmvliezen of open wonden krijgt, maar warm water wast het weg. Was totdat het 'gladde' gevoel weg is, net als bij andere zeep. Dus, zoals in de bedieningshandleiding, giet het gewoon in de afvoer.“

 

 

Wanneer het bruin kleurt in de flessen 

 

De gele tint is de kleur van geconditioneerd elektrolyt. Wanneer dit in de plastic flessen zichtbaar word betekend dat de flessen niet vaak genoeg zijn gespoeld, iedere week de flessen omspoelen is een pre. 

De gele tint kan ook betekenen dat u de tank verschonen moet. Zie document.


Het bruin en stukjes roest in oplossing, tijdens het spoelen, is het slib dat zich normaal vormt tijdens de elektrolyse van Brown's Gas.

Dit is geoxideerd afval of gestold mineraal (van onzuiverheden) of plaatontleding.  Als het plaatontleding is, maakt het alleen uit of de platen ook echt ontleden. Zolang de machine gas maakt, is het goed.“

 
 

 

Gebruiksaanwijzing Aqua 2 Heal 2
Gebruiksaanwijzing Aqua 2 Heal

 

 

Waar kan ik mijn loog kopen?

Loog oftewel natriumhydroxide, caustic soda, gootsteenontstopper.

Supermarkten, drogist of online, kijk op de kleine lettertjes of het wel natriumhydroxide is. 

Als u het loog wilt hergebruiken:

Bewaar de oude elektrolyt wanneer u de machine leeggiet en schoonmaakt, zeef het loog door een zeef voor de stukjes roest en desnoods een beetje nieuwe loog toevoegen indien nodig. 99% pure loog zou goed moeten zijn om het jaren te gebruiken.