De valuta die onze miljarden cellen gebruiken is ATP (adenosine trifosfaat). Vrijwel al het voedsel dat we eten en al de zuurstof die we inademen wordt gebruikt om deze ATP-moleculen te produceren. Het effect van de aanmaak van deze moleculen is dat er energie vrijkomt die we nodig hebben om het lichaam op temperatuur te houden en te kunnen functioneren. Atleten vereisen ongeveer 100 kilo ATP per dag!!! De meeste ATP wordt geproduceerd in onze mitochondriën, deze staan bekend als de stuwende, minuscule krachtcentrales van de cel. Vermeldenswaardig is dat 2-4% van de zuurstof die we consumeren verandert in toxische vrije radicalen die de mitochondriën beschadigen. Dit is erg belangrijk voor sporters die dan ook veel meer zuurstof inademen dan sedentaire personen. Plus dat het percentage vrije radicalen waarschijnlijk nog meer toeneemt tijdens de meest intensieve momenten van de training. Als de functie van de mitochondriën verstoord wordt door de miljoenen vrije radicalen die aangemaakt worden, zullen deze niet in staat om de benodigde snelheid voor ATP-productie tijdens de training te handhaven. Het lichaam zal dan glycolyse gebruiken om zijn hoge ATP-behoeften op peil te houden. Wanneer dit gebeurd wordt er meer lactaat (melkzuur) geproduceerd, waardoor vermoeidheid snel z’n intrede doet.

Het stimuleert de output van energie zodat er meer ATP-equivalenten of andere vormen van energie beschikbaar zijn die gebruikt kunnen worden. Je voelt je helderder en meer wakker in je hoofd. Maar waterstof is geen voedsel. Het wordt niet gemetaboliseerd zoals NAD+ of NADH of iets dat echt dient om ATP te produceren binnen de elektronentransportketen. Waterstof wordt niet direct gebruikt, maar verhoogt het potentiaalverschil van het mitochondriale membraan, waardoor de ATP-productie toeneemt.

 

 

VEILIGHEID

WATERSTOF IS VOLKOMEN ONSCHADELIJK (bron) VOOR HET MENSELIJK LICHAAM

Bij waterstoftherapie (inname van waterstofwater en/of waterstofinhalatie ) worden geen schadelijke bijwerkingen waargenomen, zelfs integendeel – het helpt effectief bij het herstel van organen en cellen die bijvoorbeeld zijn aangetast als gevolg van radiotherapie en/of chemotherapie. Het inademen van waterstof is een relatief nieuwe maar zeer succesvolle alternatieve behandeling van kanker, en tal van medische publicaties bewijzen dit ontegensprekelijk. (Wetenschappelijke studies)

 
 
 

LONGEN  WHITE LUNG

Er is aangetoond dat het antivirale en genezende effecten heeft bij patiënten met longaandoeningen. Met waterstof verrijkt water elimineert fijne deeltjes uit de longen en het bloed door de fagocytische activiteit te versterken. H2 vermindert longfibrose en longschade aanzienlijk, ook veroorzaakt door roken.  (Wetenschappelijke studies)

  • Waterstofgas bij de behandeling van PNEUMONIE (Wetenschappelijke studies:  Waterstoftherapie kan een nieuwe en effectieve behandeling zijn voor COPD).

  • Waterstofgas bij de behandeling van Ebola, SARS (vorige CORONAVIRUS) en andere longinfecties (Wetenschappelijke studies: de ziekten worden genoemd in de 3e paragraaf van het rapport Influenza en anderernstige virale infecties, H2 een effectieve en veelbelovende nieuwe behandeling voor meervoudig orgaandysfunctiesyndroom (MODS) veroorzaakt door griep en andere virale infectie ziekten).

 
 
 

HERSENEN

Van waterstofgas is aangetoond dat het therapeutische effecten heeft bij acute en chronische verwondingen aan het centrale zenuwstelsel, zoals cerebrale ischemie, neonatale ischemie en hypoxie, hersenbloeding en post-ischemische bloeding, hypoxisch foetaal hersenletsel, de ziekte van Parkinson, de ziekte van Alzheimer, seniele dementie en veroudering. (Wetenschappelijke studies)

 

KANKER

De therapeutische en preventieve effecten van waterstofgas bij oncologische ziekten zijn vastgesteld. Waterstof veroorzaakt telomeerverkorting in kankercellen en remt tumor angiogenese door intracellulaire RBC's te verwijderen, genexpressie en secretie van van vasculaire endotheliale groeifactoren te onderdrukken. Bovendien verbetert waterstofwater apoptose samen met glutathion in HL60-cellen bij menselijke leukemie. H2 verbetert de kwaliteit van leven en de resultaten bij patiënten die chemotherapie en radiotherapie ondergaan door de lever en het lichaam te beschermen tegen schadelijke bijwerkingen. (Wetenschappelijke studies)

 
 
 

HART-EN VAATZIEKTEN

De therapeutische en preventieve effecten van waterstofgas bij hart-en vaatziekten zijn vastgesteld. Waterstof verbetert de viscositeit van het bloed, de microcirculatie en de elasticiteit van de bloedvaten (Wetenschappelijke studies)

Hypertensie: Het effect van inademing van een lage dosis waterstof-zuurstofmengsel bij midlife / oudere volwassenen met hypertensie: een gerandomiseerde, placebogecontroleerde studie

Hartinfarct: Inademing van waterstofgas na een hartinfarct

 
 
 

DIABETES

Waterstofgas verlaagt en reguleert de bloedsuikerspiegel. Het verbetert de functies van klieren in het lichaam. Studies tonen een significante verbetering van de glucosetolerantie en het vetmetabolisme aan.  (Wetenschappelijke studies) (Wetenschappelijke studies) (Wetenschappelijke studies)

 
 
 
 
 
 
 

OGEN EN OREN

Therapeutisch effect van waterstofgas bij aandoeningen van het gezichtsvermogen (waaronder het netvlies) en het gehoor. De ontwikkeling van moleculaire waterstof oogdruppels is aan de gang.  (Wetenschappelijke studies)  Wetenschappelijke studies)

 
 

SCHADE DOOR (BE)STRALING

Er is vastgesteld dat H2 therapeutische effecten heeft op schade aan de hersenen, het ruggenmerg, de lymfe en het maagdarmkanaal veroorzaakt door straling. Straling brandt, Nadat ze de voordelen van waterstof hadden ontdekt, begonnen astronauten in de ruimte waterstofwater te nemen om hun lichaam tegen straling te beschermen.  Wetenschappelijke studies)

BEAUTY: EPIDERMIS HUID

H2 hydrateert de huid, vermindert rimpels, regenereert cellen en vertraagt het verouderingsproces.. Anti-verouderingseffect is aangetoond met inwendig en uitwendig gebruik van moleculaire waterstof  Wetenschappelijke studies)

CHRONISCHE VERMOEIDHEID, STRESS EN SLAPELOOSHEID

 

Waterstofgas zorgt voor energie en uithoudingsvermogen door de productie van adenosinetrifosfaat (ATP) in de mitochondriën te verhogen en spiervermoeidheid te verminderen door de afgifte van lactaat in het bloed tijdens inspanning aanzienlijk te verminderen. H2 heeft een herstellend en versterkend effect op het het ZENUWSTELSEL (bron) waardoor de slaapkwaliteit verbetert.  Wetenschappelijke studies)

 
 
 

MEDICATIE EN VOEDINGSUPPLEMENTEN

Het gebruik van moleculaire waterstof verbetert het effect van medicijnen door het lichaam te beschermen tegen de bijwerkingen. H2 verbetert de darmflora en opname van voedingstoffen bij het eten en innemen van supplementen. Wetenschappelijke studies)

 

SPORT EN FITNESS

Moleculaire waterstof (H2) elimineert oxidatieve stress veroorzaakt door intensieve training. Dit beschermt spiervezels en organen tegen beschadiging. H2 voorkomt dat het lactaatgehalte in het bloed stijgt tijdens in spaning. dit verhoogt het uithoudingsvermogen aanzienlijk en vermindert spiervermoeidheid. H2 verhoogt aanzienlijk de productie van ATP (adenosinetrifosfaat) in de mitochondriën van cellen. Dit geeft het hele lichaam een krachtige instroom van energie en kracht.

H2 verbetert de algehele prestaties van professionele atleten en mensen die trainen voor gezondheid, tonus en energie. H2 is niet geclassificeerd als een dopingmiddel. Het is een volledig natuurlijk element uit de natuur en uiterst veilig bij langdurig gebruik. Er zijn geen bijwerkingen gevonden bij het innemen van grote doses moleculaire waterstof H2 heeft niet de kenmerken van een farmaceutisch product. (Wetenschappelijke studies)  (Wetenschappelijke studies)

 
 
 
 
 
 
 

Praktische toepassing Waterstof

Hoe neem je waterstof in?

  1. Inhaleren van waterstofgas: Waterstof is een gas en kan worden ingeademd. Daarvoor heb je een waterstofgenerator nodig. (Portable Hydroxygen Machine 900 Series). Dit apparaat splitst water in waterstof en zuurstof en produceert een hoge therapeutische flow van 900 ml per minuut. Dit gasmengsel adem je in door een neuscanule (ook wel neusbril genoemd). De verhouding is twee delen waterstof op één deel zuurstof. Dit kan meerdere keren per dag worden gedaan gedurende 30 á 60 minuten.

  2. Drinken van water dat is verrijkt met waterstof. Kan eenvoudig met onze waterstoftherapie apparatuur. Sluit de bruisstick aan op de H2 outlet, vul een glas met water of vul een literkan met water. Hang de bruisstick erin, start de generator en na respectievelijk 3/ of 10 minuten minuten heb je hoogwaardig H2 krachtwater waarin waterstofgas is opgelost. Wel direct opdrinken, aangezien anders het waterstofgas “ontsnapt”.

  3. Opname H2 moleculen door de huid: Wat van heel grote waarde is voor een jeugdige huid en vitale cellen is het feit dat wanneer H2 zich bindt met specifieke vrije radicalen, er weer water (HO2) ontstaat. Dit betekent niets minder dan hydratatie van binnenuit. Het contact met de huid komt ook direct de huid ten goede.

GOEDE EN 'SLECHTE' WATERSTOFGASAPPARATUUR

Het inademen van waterstofgas blijkt de meest effectieve manier te zijn om H2 op te nemen, gevolgd door het drinken van water verrijkt met waterstofgas. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van talrijke apparaten, inclusief omgebouwde lasapparaten, die door middel van elektrolyse het watermolecuul (H20) splitsen in waterstof en zuurstof. Wanneer het watermolecuul afbreekt, wordt naast waterstofgas ook ozon (03) gevormd, dat bij inwendig gebruik enorm schadelijk is. Dit roept de vraag op naar de kwaliteit van de materialen die in de goedkopere apparaten worden gebruikt, en of er geen schadelijke en gevaarlijke stoffen vrijkomen bij het elektrolyseproces. Niet alle apparaten gebruiken namelijk elektroden van titanium, en niet alle apparaten plaatsen een PEM membraan (Proton Exchange Membraan). 

De Corpusair Portable Hydroxygen H2 Machines (Waterstof/Zuurstof-inhalatie) HG-900-serie maken gebruik van SPE-elektrolysetechnologie, die niet-corrosief is, geen onzuivere gassen produceert,

energiebesparend en milieuvriendelijk is. Deze compacte draagbare machine is veilig, onderhoudsvrij en biedt meerdere toepassingsmogelijkheden voor thuis en voor de professionele praktijk.

SHOP
 
 
 
 
 

H2 inhaleren

De krachtigste antioxidant

2 neuscanules/neusbrillen worden standaard meegeleverd

 
 
 
 
 

H2 kracht water 

Geneeskrachtig water

De waterstof bruisstick wordt standaard meegeleverd

 
 
 
 
 

H2 bril

Behandelen van uw ogen

De waterstofgasbril wordt standaard meegeleverd

 
 
 
 
 

Beauty & Wellness

Preventie

 

We zijn gewend aan minder dan optimaal gezond, aan de pijntjes, het lage energie niveau en de mentale vermoeidheid.

Dit is een reëel gevaar omdat het ontstaan van chronische aandoeningen
daardoor te laat wordt herkend.
Preventief gebruik van H2 om het lichaam te helpen de balans te herstellen is daarom
welkom.

 
 
 
 

H2 Facial Mask

Herstel van de jeugd

 

Wat van heel grote waarde is voor een jeugdige huid en vitale cellen is het feit dat wanneer H2 zich bindt met speci􀃘eke vrije radicalen, er weer water (HO2) ontstaat.Dit betekent niets minder dan hydratatie van binnenuit.

 
 
 
 

H2 Skin Care

Eltraderm H2 

 

Dagelijkse behoeften voor een gezondere huid. Collageen en de evolutie van h2 huidverzorging. Vraag Corpusair naar de mogelijkheden.

 

” Tyler LeBaron"

“Omdat waterstofgas rijk is aan vrije elektronen, beschikt het over het vermogen om vrije radicalen weg te vangen. Hiermee is het een krachtige antioxidant. Omdat waterstof een bereik heeft tot diep in de cellen, kan het DNA beschermen en dat alleen al wijst op een preventieve werking tegen aan leefstijl gerelateerde ziektes zoals kanker en hartaandoeningen, maar ook t.a.v. het verouderingsproces.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor iedereen die Engels verstaat bevelen we onderstaande video-opname van de Internationale Medische Conferentie /november 2015 ten zeerste aan,

voor meer kennis over:

  • Waarom de werking van waterstof als selectieve antioxidant zo'n geweldige ontdekking is?

  • Hoe  het mogelijk is dat H2 zo veelzijdig is dat het zowel ziekten kan voorkomen, veroudering kan vertragen, als ook genezingsprocessen voor heel verschillende aandoeningen kan bevorderen?

  • Hoe water verrijkt met waterstofgas u, uw gezin en uw praktijk ten goede kan komen?