H2 Waterstoftherapie als een opkomend therapeutisch medisch gas voor neuro-degeneratieve ziekten

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=hydrogen+gas+parkinson

Effecten van moleculaire waterstoftherapie op verschillende ziekten zijn gedocumenteerd voor 63 ziektemodellen en ziekten bij de mens in de afgelopen vierenhalf jaar. 

De meeste onderzoeken zijn uitgevoerd op knaagdieren, waaronder twee modellen van de ziekte van Parkinson en drie modellen van de ziekte van Alzheimer. 

Opvallende effecten worden vooral waargenomen bij door oxidatieve stress veroorzaakte ziekten, waaronder neonatale cerebrale hypoxie; Ziekte van Parkinson; ischemie / reperfusie van ruggenmerg, hart, long, lever, nier en darm; transplantatie van longen, hart, nieren en darmen. 

 

Knaagdieren en mensen kunnen een kleine hoeveelheid waterstof opnemen door waterstofrijk water te drinken, maar er worden duidelijke effecten waargenomen. Ten tweede produceren darmbacteriën bij mensen en knaagdieren een grote hoeveelheid waterstof, maar een toevoeging van een kleine hoeveelheid waterstof vertoont duidelijke effecten. 

 

Orale toediening van waterstofwater verbetert de ziekte van Parkinson (PD) bij ratten, muizen en mensen. We hebben eerder gemeld dat het aantal vermoedelijke waterstof producerende bacteriën in de darmmicrobiota laag is in PD in vergelijking met controles. We hebben ook gemeld dat de hoeveelheid waterstof die wordt geproduceerd door inname van lactulose laag is bij PD-patiënten. 

Het aantal waterstof producerende darmbacteriën kan in verband worden gebracht met de ontwikkeling en progressie van PD. Verdere studies zijn nodig om het gunstige effect ervan te bewijzen. 

 

Waterstoftherapie.nl 

Aqua2Heal.com

Waterstoftherapie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.