Veiligheid en explosiegevaar 

 

Aangezien wij van waterstoftherapie geen ervaringen hebben met onderstaande, maar wel de risico's willen benoemen.

Ook hier weer informatie vanuit decennium lange ervaring Dhr Wiseman.

Let wel deze ervaringen zijn berust op een mengsel van 80 loog! 

 

waarschuwing 1:

We raden af ​​(en waarschuwen er ernstig voor) om de gasproductie voor inademing tot 100% te verhogen, een output flow van 4% of hoger. Alle andere toepassingen kunnen de AquaCure instellen op 100% inschakelduur zoals de punten 1 t/m 5

Dhr Wiseman gebruikt alleen de neuscanule (maskers zijn veel vatbaarder voor explosies), aardt zichzelf (en de machine) zodat er geen 'statische spanning' potentiaalverschil is en laat hem opstellen in een statische vrije omgeving.

Denk niet dat een explosie 'je niet kan overkomen' of zelfgenoegzaam wordt. Het kan gebeuren en is al meerdere keren gebeurd met mensen die waterstof gebruiken voor hun gezondheid. Niemand is gewond geraakt omdat ze de protocollen hebben gevolgd.

Twee verhalen:

  • Een man gebruikte browns gas om de artritis in zijn hand te behandelen, dus hij had zijn hand in zak gedaan (dus het was een hoge waterstofconcentratie (Browns gas is 66% waterstof)) en zijn hond moest naar buiten. Hij haalde de neusbril uit de zak, maar liet de zak op zijn hand en schuifelde over het tapijt naar de deur en toen hij zijn hand uitstak naar de deurknop, sprong er een vonk naar de buitenkant van de zak en het potentiële verschil in spanning (van de binnenkant naar de buitenkant van de zak) ontstak de browns gas en de tas ging BANG. Hij was niet gewond, want het is als een ballon die knalt, wel geschrokken. Zo ook de hond, die op de grond poepte...

 

  • Het tweede verhaal gaat over een man die de browns gas ademde en zijn verliefde vrouw wreef over zijn dij. Ze is vatbaar voor het opbouwen van statische elektriciteit en raakte toevallig het deksel van de luchtbevochtiger aan. Nogmaals, de vonk BUITEN het plastic ontstak de BG binnenin en blies het deksel van de luchtbevochtiger. De man liep een lichte blauwe plek op van rondvliegend plastic, maar verder geen schade.
    Ze hebben een nieuwe luchtbevochtiger gekocht en gebruiken nog steeds de AquaCure...