Waarom anderen producenten de gasproductie 'beperken' met een regellaar. 

 

Bovengenoemde collega's hebben in de basis precies diezelfde machines als de Aqua2heal, deze doorontwikkeld en meerdere aanpassingen op de machine gemaakt. 

 • De AquaCure of Osmio van Wiseman, heeft een extra instelling voor de volume regelaar van gasproductie.

Aangezien de machines van onze collega's 80 gram loog gebruiken, ontstaat er meer druk en gasmengsel in de tank. 

 • (een luchtmengsel dat meer dan 4% waterstof bevat, is potentieel explosief) Voor gezondheidstoepassingen mag een volwassen man niet meer dan ongeveer 18 liter per uur (lph) krijgen om het waterstofgehalte onder de grens van 4% te houden. Dus alles boven 18 lph is gevaarlijk voor inademing en niet nodig voor therapeutisch gebruik. Voor therapeutisch gebruik is meer niet beter. Als het bloed eenmaal verzadigd is met waterstof, adem je net zoveel uit als je inademt en teveel waterstof in de inademing vormt een potentieel explosief mengsel.
 • Als de AquaCure van Wiseman tot 18 lph produceert, is hij VOLLEDIG operationeel en niet voor therapeutisch gebruik, maar voor de volgende doeleinde geschikt. 
 • We willen niet dat klanten 'full volume' van 100% inhaleren, denkend dat meer beter is, en zichzelf ernstig verwonden (of doden) als het gas in hun longen explodeert. 
 • Dat gezegd hebbende, we promoten de AquaCure ook als een 'machine die alles kan', dus misschien wil je dingen doen als:
 1. Brandstof een microtoorts (Lassen van acryl)
 2. Sneller browns gas in water laten trekken
 3. Breng browns gas aan in grotere hoeveelheden water (Bad)
 4. Maak nieuw water
 5. Gebruik browns gas voor verbetering van de verbranding van koolstof-brandstof


Dhr Wiseman gebruikt om verschillende redenen een arm elektrolytenmengsel (80 gram)

 1. Het is slechts zo bijtend als sterke zeep. Niet genoeg om chemische brandwonden te veroorzaken (hoewel je het toch uit de slijmvliezen wilt houden en het eraf wilt wassen totdat het glibberige (vet) gevoel weg is). Een arm mengsel is dus veiliger.
 2. Dit arme mengsel helpt de gasproductie van de Aquacure binnen het veilige bereik voor ademgas te houden.
 3. Een arm mengsel zal veel minder snel schuimen (zeepbellen maken), dus er is minder 'overdracht' van loog in de luchtbevochtiger. Nogmaals, veiliger. (Dit is ook de reden dat er een transparante houder op de tank wordt gemonteerd voor zeepbellen)

Dhr Wiseman beschrijft dus wanneer je de gasproductie kunt regulieren "de 'output flow' versus gewicht" onder de 4% moet zijn voor therapeutische waarden en veiligheid. Daardoor ook geschikt is voor kinderen.

 • (Alle bovengenoemde info komt van Dhr Wiseman website Aquacure)

Bij een hoeveelheid van 80 gram loog moet je dus de gasproductie beperken voor therapeutisch gebruik!

 

 

Voor therapeutisch gebruik, vergeet 'krachtige' gasproductie en denk 'genoeg' gasproductie.

 

Wij gebruiken een mengsel van 20 gram loog. Voor therapeutisch gebruik is meer NIET beter!  Als het bloed eenmaal verzadigd is met waterstof, adem je net zoveel uit, als je inademt. 

De meeste wetenschappelijke studies gebruiken 1 a 2% 'flow' van waterstof. Al deze studies hebben positieve resultaten. Ziekenhuizen en ambulance in grote delen van Azie waar waterstof standaard geven wordt, ipv zuurstof heeft een 'flow' van rond 1% 

Wij zijn dan ook van mening om de machines met minder loog te vullen (20 gram), de therapeutische waarde het belangrijker is en veiligheid in acht nemend. 

Voordelen:

 • 20 gram loog levert een ' output flow'  rond 1% waterstof, dus therapeutische waarde.
 • Veiligheid, kans op explosiegevaar verkleinen.
 • Minder verstopping door loog (vet/zeep) aanslag in leidingen 
 • Aqua2heal véél betaalbaarder en toch dezelfde therapeutisch voordelen

 

Nadelen:

 • Niet kunnen lassen met een 'toorts'
 • Minder snel een grote volume vullen zoals een bad

 

Bij kinderen met een veel lager gewicht en kleinere longinhoud raden wij dan ook aan om de Aqua2heal 'gewoon' in de ruimte te laten draaien en het therapeutische gas de ruimte laten vullen. Mensen met COPD hebben hier ook veel baat bij!