Waterstof Therapie H2 & Probiotica

Gepubliceerd op 12 mei 2022 om 14:49

Wanneer een darmflora verstoord is:

Er is recent weer een hoopvol en mooi onderzoek uitgevoerd, H2 en probiotica. Zoals we weten maken onze darmen waterstof aan, energie!

 

In onze darmen wonen biljoenen bacteriën. De hoeveelheid, verschillende soorten en balans tussen goede en slechte bacteriën is van mens tot mens net zo verschillend als onze vingerafdruk. 

Darmbacteriën breken vezels en andere niet verteerde voedingsdelen af die onze cellen nodig hebben om gezond te blijven!

Bij dit afbraakproces komt dagelijks ook liters waterstofgas vrij. Ongezonde darmflora produceert veel minder waterstof waardoor virussen, bacteriën en toxinen gaan ophopen en zo ziekte kan ontwikkelen.

Wanneer je een lange tijd medicijnen of regelmatig antibiotica gebruikt, leaky gut, maar ook 

doormiddel vervuiling, voeding, stress, medicijnen, luchtvervuiling enz oxideren wij..

Waterstof ‘vangt’ deze vrije radicalen (anti-oxidanten) en zodoende de lichaamscellen en daarmee de vitale organen beschermt! 

Uit deze verbinding ontstaat bv ook weer water. Het hydrateert dus van nog binnenuit. 

 

De oplossing lijkt dus eenvoudig, waar genoeg darmbacteriën zijn, produceert je lichaam nog meer waterstof

Waterstof en probiotica = WIN-WIN

 

Nu kunnen we ons voorstellen als onze microbioom (darm bacteriën) in onbalans zijn, of tekorten, wij moeilijker waterstof aanmaken en daardoor trager herstellen. Dit lijkt zo logisch als je weet dat je waterstof in de darm aanmaakt en wanneer de darm in onbalans of tekorten ‘er harder gewerkt moet worden’ 

 

Des te blijer met dit onderzoek en de mooie resultaten. Ook weten er veel van ons, dat de darm ons 'emotionele brein' is.

Allerlei exorfinen (Exorfinen binden dezelfde receptoren als endorfine, Happy hormoon ;)) worden in de darm omgezet naar morfineachtige eiwitten en stofjes. Wanneer de darm in onbalans is zijn we dat ook vaak in energie en gemoedstoestand. 

Uit het onderzoek blijkt wanneer er genoeg goede darmbacterie zijn wij meer 'blije stofjes' aanmaken en zelfs afvallen in combinatie met H2 waterstof inhalatie. 

 

Na lang en uitgebreid zoeken zijn wij een samenwerking aangegaan met Tissi.de. Een Duitse firma met de zuiverste pro en prebiotica aan te bieden voor een gereduceerde prijs. 

Zie: https://www.waterstoftherapie.nl/overzicht/krachtige-supplementen-tisso-de

Dit is het wetenschappelijke onderzoek: https://www.nature.com/articles/s41598-022-11091-1