H2 - oHet geheim tegen veroudering

Waterstof neutraliseert de effecten van vrije radicalen en is hierdoor uitstekend geschikt als anti – aging therapie.

 

In Japan wordt waterstof al langere tijd gebruikt als anti – aging. Zo zijn er verschillende schoonheidsproducten op waterstofbasis en machines om waterstof te genereren. Ook zijn er wellness centra waar waterstof uit de kraan komt, waar ze waterstofbaden, schuim en verschillende crèmes aanbieden.

 

Een van de belangrijke conclusies is dat waterstof vrije radicalen afvangt en zodoende de lichaamscellen en daarmee de vitale organen beschermt.

Waterstof is 175 maal effectiever is dan vitamine C en 860 maal effectiever dan co-enzyme Q10. Omdat waterstof zo klein is, is de werking ervan zeer efficiënt, het bereikt alle cellen.

 

waterstof therapie Waterstofgas waterstof h2 H2 hydrogen waterstofgas therapie waterstof therapie waterstoftherapie

 

Oxidatieve stress en verouderingseffect?

Oxidatieve stress is de onbalans tussen de productie van vrije radicalen en antioxidanten die beschermen tegen het negatieve effect van de vrije radicalen.

 

Veel vrije radicalen helpen je lichaam, door binnendringende ziekteverwekkers en microben te doden. Ons lichaam heeft van nature een balans nodig tussen vrije radicalen en antioxidanten. 

 

H2 en de 'telomeer' lengte

Telomeren zijn de uiteinde van een chromosoom, de DNA-molecuul. De stabiliteit van de telomeren lijkt essentieel voor het voorkomen van celdood of cel overgroei. Telomerase is een enzym dat de sterkte van telomeren verhoogt.

 

Studies tonen aan dat moleculaire waterstof de telomerase-activiteit positief beïnvloedt. Waterstof leent zich dus om veroudering tegen te gaan.

 

Volgens een studie gepubliceerd in het  American Journal of Food and Nutrition, leest u dat door Waterstof de telomerase-activiteit toeneemt. Daarom vertoont het een groot potentieel als het gaat om voordelen tegen veroudering.